#gruemenu.grue

rol:
voorzitter

telefoon:
06 - 53 794 792

e-mail:
randy@platformalmerecentrum.nl


{jcomments off}Ik ben Randy, geboren in 1979 en Almeerder sinds 1982. Tot augustus 2009 in Haven gewoond, het stadsdeel waarvan ik dacht dat ik er nooit weg zou gaan. Toen ik tijdens open huis in juli 2009 het uitzicht zag van m'n huidige appartement in Almere Centrum, had ik een reden gevonden om het groene Haven toch maar te verruilen voor Stad. Waar vind je nou een appartement, midden in het stadscentrum, maar wel aan het water, met uitzicht tot aan Almere Buiten en 't Gooi (vanuit de woonkamer) of de Rembrandtoren bij Amsterdam Amstel (vanuit de gang) en met uitzicht op park en bos (Lumièrepark, Waterlandsebos en het groene eiland Utopia)? Op een zonnige dag was m'n tante uit Maastricht bij mij thuis. Ze keek naar buiten en zag mensen op 't Weerwater varen en ze zei: "woningen met zo'n uitzicht zie je toch alleen in films!". Eigenlijk wel maar je hebt ze dus ook in, wat wij vanuit PAC noemen, De Minst Normale Woonwijk.

Ik heb me in 2011 aangemeld bij PAC omdat ik voorzitter ben van de bewonerscommissie bij mij in het pand. Samenwerking met andere bewonerscommissies sprak mij wel aan, zodat we van elkaar konden leren. Mijn bewonerscommissie bestond namelijk uit mensen tussen de 26 en 32 jaar en geen van ons had ervaring met dit soort activiteiten. PAC leek een mooie manier om andere actieve bewoners uit het stadscentrum te ontmoeten en van te leren en dat is uiteindelijk ook zo gebleken. Vrijwilligerswerk bij PAC zorgt ervoor dat je niet alleen andere bewoners ontmoet, maar dat je ook kennis maakt met beleidsmakers bij de gemeente en andere (commerciële) organisaties. Altijd handig voor je verdere carrière als je (net als ik) nog een aantal decennia moet werken voor je met pensioen kunt gaan ;-)

Verder vind ik het gaaf vind om elke keer iets nieuws op te starten en zaken gerealiseerd te krijgen. Ik merk dat de andere vrijwilligers binnen PAC dezelfde mentaliteit hebben: niet zeiken, maar aanpacken. Het enthousiasme van de vrijwilligers is aanstekelijk en maakt dat dit vrijwilligerswerk niet als werk aan voelt. Samen krijgen we heel veel gedaan in het centrum. Onze bewonersbijeenkomsten worden goed bezocht, we hebben een heel goede naam opgebouwd binnen de gemeente, de ondernemersvereniging en bij Unibail-Rodamco (exploitant van Citymall Almere, maar ook van Les Halles in Parijs en winkelcentra in bijv. Madrid, Barcelona, Lyon, München en Stockholm). Je merkt dat heel veel waarde wordt gehecht aan wat wij vanuit PAC zeggen en dat onze betrokkenheid bij de eigen woonomgeving zo gewaardeerd wordt. Dit maakt het vrijwilligerswerk bij PAC leuk, interessant en uitdagend.