#gruemenu.grue

rol:
penningmeester
en
lid werkgroep Kansen in Meedoen

e-mail:
jeroen@platformalmerecentrum.nl

 

{jcomments off}Ik ben Jeroen, vader van een dochter van 5 jaar en woon sinds 2006 in het nieuwe stadshart. Het centrum van Almere dat ben ik. En vanuit die invalshoek ben ik begin 2013 terecht gekomen bij Platform Almere Centrum en ben ik een actieve vrijwilliger in de werkgroep Kansen in Meedoen (KiM) geworden en toegetreden tot het dagelijks bestuur van PAC.

Met een groep vrijwilligers vergaderen we geregeld, maar handelen we ook. En in nog geen 3 jaar: is er een goede website, verzorg ik het Facebook- en Twitteraccount waar we meer 350 volgers hebben, hebben wij nog steeds een OAT, struikelen blinden niet meer in stad, hebben we prachtige bloemen in hanging baskets, zorgen we dat we onze inbreng leveren in de Floriade, zijn er onlangs stoplichten op de Hospitaalrotonde geplaatst en kunnen we tijdens het shoppen op de geplaatste bankjes in de Schutterstraat even uitrusten.

En een van de meest actuele resultaten is: speeltoestellen in het centrum. Als voorbeeld wil ik u vertellen hoe dit tot stand is gekomen; Ik had voor mijn dochter behoefte aan dagelijks vertier in de stad. Toen bleek dat ik niet op gelden vanuit de woningcorporatie kon rekenen, heb ik samen met andere vrijwilligers een speelplan opgezet welke als inzet had, spelen in het centrum. Hiervoor hebben we een lange adem nodig gehad en hebben we uiteindelijk de lokale politiek moeten benaderen om de gemeente wakker te schudden. Een ronde tafel vergadering op de politieke markt met de wethouder heeft veel los gemaakt binnen Almere. Ook de media heeft dit opgepakt en ons hierin verder geholpen. Uiteindelijk zijn er na verbindingen gezocht te hebben tussen de gemeente, Unibail Rodamco, OVSA, oplossingen bedacht en heeft Unibail Rodamco geïnvesteerd in diverse speeltoestellen op oa. het Belfort, waar nu de kinderen zichtbaar profijt van hebben.