#gruemenu.grue

Wij doen echt van alles. Gewoon, omdat we het leuk vinden.

We zijn geregeld in gesprek met verschillende mensen van de gemeente. Voornamelijk met de mensen van het programmabureau Stad (onze spinnetjes in het web in het grote gemeentelijke apparaat). Via hen komen we in contact met mensen van de diverse diensten. Denk hierbij aan medewerkers van Cameratoezicht, Stadstoezicht, Stedelijk Beheer en Stadsreiniging. Soms voeren we individuele gesprekken, soms sluiten we aan bij vergaderingen. Waar het dan over gaat? Bijvoorbeeld de verdere ontwikkeling van het ondergronds afval transportsysteem (OAT), het fietsbeleid en de hanging baskets.

We praten/overleggen niet te veel. We vinden het leuker om dingen te doen. Of zoals wij het zeggen: aanpacken! De ene keer verzorgen we, samen met enkele bewonersgroepen, rondleidingen in onze wooncomplexen. Of we nodigen centrumbewoners uit voor bijvoorbeeld een rondleiding bij Stads- en Cameratoezicht (zie artikel in Aanpacken #02).

Naast de gemeente, de wijkagent en het wijkteam, hebben we ook nog onze andere vrienden. Samen met Jongeren Veilig Stadshart Almere organiseren we sociale evenementen om de jongeren en de andere centrumbewoners bij elkaar te brengen. We hebben ook uitstekende contacten met de ondernemersvereniging en het centrummanagement van Citymall. We zitten in het dreamteam van Almere Centrum voor de visie Almere Centrum Next Level. In dat dreamteam zitten onder andere de gemeente, de ondernemersvereniging, vastgoedeigenaren, het hoger onderwijs in Almere, de bibliotheek en de culturele instellingen in Almere. En wij dus.

Niet iedereen doet natuurlijk alles, maar samen doen we echt van alles. Samen packen we het aan. Samen willen we namelijk het beste voor De Minst Normale Woonwijk. En daar gaan we voor zorgen. Samen. Zin om ook zaken aan te packen? Lees hier meer over ons vrijwilligerswerk en doe mee!