#gruemenu.grue

Algemeen

Ons project inzake de Floriade 2022 wordt uitgevoerd door de werkgroep Kansen in Meedoen. Het project staat echter los van de Floriade BV en heeft geen zeggenschap over de invulling van het Floriade-evenement. Aanvang: 2013. Huidige status: lopend.

 

Omschrijving

In Almere wordt een geheel nieuwe woonwijk aangelegd met de naam "Almere Floriade". Deze wijk wordt gerealiseerd aan de overkant van Almere Centrum. De komst van de Floriade biedt de centrumbewoners de ideale kans om hun woonwijk te vergroenen. PAC is van mening dat het hele centrum moet profiteren van de komst van de Floriade en van de bezoekers van dit 10-jaarlijks evenement. Wij grijpen daarom onze kansen om mee te doen.

Het algemene thema van de Floriade 2022 is 'Growing Green Cities'. PAC werkt vanuit bewonersperspectief en onze visie is samengevat in het rapport met de titel 'Growing Green Citizens'.

Wij willen ook dat de drie wijken die aan 't Weerwater grenzen (en dus direct uitzicht hebben op het Floriade-terrein) samen met één gezamenlijke visie komen. PAC zoekt voor dit project daarom de samenwerking met Bewonersplatform Filmwijk en met de bewoners van Stedenwijk.

 

Downloads en links: